Selectionerul a ajuns in cantonamentul de la Mogosoaia, dupa doua zile de absenta cauzata de inmormintarea tatalui sau.

La sosire, Victor Piturca a primit un raport amanuntit din partea secundului Stefan Iovan, iar prima decizie a fost renuntarea la serviciile lui Florentin Petre. Mijlocasul are o inflamatie a nervului sciatic si nu poate fi recuperat pina simbata la ora jocului.

In acelasi timp, antrenorul principal a hotarit sa il mentina in lot pe Gabriel Tamas - fundasul a sosit de la Celta Vigo cu o hirtie prin care oficialii clubului recomanda menajarea lui (din cauza unei pubalgii). Piturca insa are nevoie de Tamas, cu atit mai mult cu cit si jucatorul isi doreste sa "riste" orice pentru a juca la Rotterdam.

Olanda

Lotul lui Marco van Basten s-a reunit marti - antrenorul i-a dat drumul la club portarului Van der Sar, accidentat, astfel ca in poarta batavilor favorit pentru postul de titular a devenit Stekelenburg (Ajax).

La antrenamentul de miercuri, Basten a folosit un sistem 4-3-3, in care ofensiva a fost compusa din Van der Vaart, Huntelaar si Babbel. extrema lui Chelsea, Arjen Robben s-a oregatit separat.

Meciul Olanda-Romania se va disputa simbata, ora 21,30, la Rotterdam, in preliminariile Euro 2008.