Angelina Jolie si Brad Pitt au donat suma de 100 000 de dolari pentru a ajuta la construirea primei clinici moderne in Duk County, Sudan, informeaza people.com.

Clinica The Duk Lost Boys va fi construita la ideea lui John Dau, presedintele unei organizatii non-profit din Sudan si unul dintre “fratii de sange (Lost Boys)” din Sudan. Povestea lui este expusa in documentarul “God Grew Tired of Us”.

Pitt si Jolie, care au donat acesti bani prin intermediul fundatiei Jolie-Pitt, au aflat despre eforturile care se fac pentru construirea acestei clinici in momentul lansarii documentarului la Hollywood in luna ianuarie.

Clinica urmeaza a fi deschisa in aceasta primavara si va trata peste 150 000 de oameni.

Dau a declarat: “Nu pot sa exprim in cuvinte recunostinta pe care eu si locuitorii din Duk County le-o purtam Angelinei si lui Brad. Jolie si Pitt au dat dovada de generozitate. Speram ca gestul lor sa inspire si alte persoane, care au posibilitatea, sa ne ajuta sa refacem partea de sud a Sudanului.”

La inceputul acestei saptamani, Jolie a adoptat un baiat in varsta de 3 ani din Vietnam. Actrita a declarat referitor la micut: “Incercam incetul cu incetul sa ii castigam increderea si afectiunea.”