Uniunea Europeana are nevoie de peste 1.100 miliarde de euro in rumatorii 14 ani pentru a pune in aplicare obiectivele sale ambitioase in privinta schimbarii mediului. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de grupul de consultanta McKinsey, citat de EuObserver.com.

Firma de consultanta a calculat ca “prin utilizarea celor mai accesibile tehnologii, statele UE vor avea costuri anuale intre 60 si 80 de miliarde de euro pana-n 2020.

Solutii ambitioase

In cursul acestei luni, statele membre ale UE au decis ca 20% din totalul de energie folosit in spatial comunitar sa provina din surse regenerabile. In plus, s-a luat si decizia de a se reduce emisiile de carbon cu 20% pana in 2020. Totusi, nu se stie foarte clar cine va plati pentru aceasta schimbare revolutionara, a trecerii de la gaz, petrol si carbune la energie verde.

Potrivit studiului McKinsey, ar fi mai usor si mai ieftin sa reducem consumul de energie, decat sa recurgem la solutii costisitoare. Mai multa atentie s-ar putea acorda si industriei forestiere, unde emisiile de carbon s-ar putea reduce cu 7 miliarde de tone pana in 2030, printr-un management imbunatatit al acestui sector.