Sunteti satui de statiunile aglomerate si visati la un altfel de concediu? Pregatiti-va pentru o vacanta extrema! Site-ul travel.aol.co.uk a pus pe lista cele mai calduroase, friguroase, inalte, aglomerate sau pustii locuri de pe planeta, unde isi petrec vacanta cei mai greu de multumit turisti.

Cea mai torida destinatie? Libia. Desertul Sahara. Aici s-au inregistrat 58 de grade. Daca vreti insa o temperatura constanta, de 55 de grade Celsius, alegeti Etiopia. Chiar si noaptea, cu greu scade sub 35 de grade, cu vulcani activi care iti dau senzatia ca esti in iad.

Cea mai frigururoasa destinatie - Antarctica. Nu puteti face plaja, pentru ca aici si vara se inregistreaza minus 30 de grade. In noptile de iarna, temperatura medie ajunge la minus 65 de grade, recordul fiind de minus 89. Este o destinatie excelenta pentru inotat prin zapada si privit pinguinii.

Daca vreti sa fiti siguri ca ploaia nu va strica planurile de vacanta, alegeti Cile - cea mai arida destinatie. In desertul Atacama, ploaia nu depaseste 0.5 mm pe an, iar in orasul Calama nu a plouat niciodata.

Daca visati la un concediul la inaltime, alegeti Everetul, 8.850 de metri. Aveti grija la gripa si ameteala, din cauza lipsei de oxigen.

Intre Israel si Iordania, se afla cea mai joasa destinatie - Marea Moarta - 417 metri sub nivelul marii. Este si cea mai sarata mare de pe pamant: de cel putin 10 ori mai sarata decat apa marii, asa ca puteti sa plutiti fara saltea.

Pentru cei care iubesc aglomeratia, cea mai potrivita destinatie este Monaco - care are o populatie de 32.500 pe o suprafata de nici doi kilometri patrati. Poate ca din cauza asta sunt atat de multe yachturi de lux in port - pe apa este singurul loc unde milionarii au loc sa petreaca.

Cea mai mica tara, Vaticanul. Este un stat independent intins pe mai putin de o jumatate de kilometru patrat.

Cine iubeste izolarea poate opta pentru insula Bouvet, aflata la peste 1.000 de kilometri de Antarctica. Este cea mai departata insula, dar in acelasi timp si o rezervatie naturala.

Langa Micronezia, in Oceanul Pacific, se gaseste cea mai adanca destinatie - Groapa Marianelor, 10.920 de metri, indeajuns de adanca sa inghita si Everestul. Pe insula Guam, din apropiere se organizeaza excursii cu submarinul.

Cei cu dare de mana isi pot permite cel mai scump concediu. Cu 40 de milioane de dolari, isi pot cumpara propria insula, Isla de sa Ferradura, din Ibiza. Zece zile in spatiu, la mai mult de 200 de mile deasupra pamantului, costa doar jumatate din pretul insulei si privelistea face toti banii.