Askmen.com a realizat topul celor mai reusite porecle din lumea showbiz-ului. O parte din porecle au fost atribuite de insisi posesorii lor, celelalte au fost date de persoanele din jurul vedetelor sau de fanii lor care au simtit nevoie sa le dea acestora un "titlu" reprezentativ.

Locul 10: “The Velvet Fog” - Mel Torme

Foto: music.aol.com

Datorita hiturilor ca “Careless Love," "Mountain Greenery" si "The Christmas Song", pe care le-a scris, Mel Torme a fost unul dintre cei mai populari cantareti de estrada ai timpului.

La inceputul carierei sale, fanii au inceput sa-l numeasca “The Velvet Fog” datorita bogatiei sale si vocii sale inconfundabile. Cu toate acestea, Torme a urat intotdeauna acest supratitlu. Cantaretului ii placea mai mult cealalta porecla, “Mr. Butterscotch”.

Locul 9: “The Man in Black” ("Omul in Negru") - Johnny Cash

Foto:hyperlink.cz

Considerat patriarhul muzicii country, Johnny Cash si-a inceput cariera ca interpret de muzica rockabilly (o combinatie de bluegrass, rock si muzica populara country a anilor 1950). Artistul a inceput sa aiba mai mult succes in decadele urmatoare.

Cash a castigat milioane de dolari, multe premii Grammy si a fost inclus in Hall of Fame-ul muzicii country in 1980 si in cel al muzicii Rock 'N’ Roll in 1992.

Cel mai mare succes l-a avut in anii ’90, cand vocea si calitatile sale au fost descoperite de noua generatie, multumita lui Rick Rubin si American Recordings.

Ca majoritatea pieselor sale, melodiile "Ring of Fire", "Folsom Prison Blues" si "A Boy Named Sue" spuneau fiecare o poveste. Pe parcursul carierei sale de aproximativ 60 de ani, Cash a devenit o imagine a rebeliunii, individualismului, patriotismului si a modestiei. Datorita faptului ca purta mereu haine negre, Johnny Cash a fost numit “The Man in Black”.

Locul 8: “Duke” ("Ducele") - John Wayne

Foto:facade.com

Vedeta a nenumarate western-uri, John Wayne a devenit un idol dupa ce a jucat in filme ca Stagecoach (1939), The Searchers (1956), The Longest Day (1962) si The Green Berets (1968).

Majoritatea persoanelor s-ar gandi ca in spatele acestei porecle se ascunde o poveste interesanta. Pentru Wayne, este aproape stanjenitor. In vremea copilariei sale, familia sa avea un caine pe nume Duke. Din cauza faptului ca John mergea peste tot insotit de catre caine, a primit porecla de “Big Duke”.

Locul 7: “The King of Pop” ("Regele muzicii pop") - Michael Jackson

Foto:starpulse.com

Dupa ce Michael Jackson a parasit trupa Jackson Five, a inregistrat un succes urias. Jackson a introdus o altfel de muzica. Artistul a fost capabil sa combine muzica rock, pop si soul in hituri ca "Thriller," "Billy Jean" si “Bad". Stilul sau si miscarile sale originale de dans au contribuit la succesul sau in intreaga lume.

Cu toate ca multe persoane cred ca si-a atribuit singur acest nickname, Jackson a fost de fapt numit de Elizabeth Taylor la inceputul anilor ’80 “The King of Pop”.

Locul 6: “The Boss” ("Seful") - Bruce Springsteen

Foto:mixthis.com

De la semnarea primului contract cu o casa de discuri la inceputul anilor ’70, Bruce Springsteen a fost considerat "responsabil" pentru introducerea unor elemente noi in rock 'n' roll. Pentru o perioada, casa sa de discuri l-a numit noul Bob Dylan.

Springsteen s-a bucurat de vanzari de albume si de bilete la concerte uriase, multumita pieselor "Born in the U.S.A.", "Born To Run" si "Glory Days".

Cu cateva decenii inainte de a intra in Rock and Roll Hall of Fame, Springsteen sustinea multe concerte impreuna cu trupa sa. In acea vreme, ca solist al trupei, era responsabil de incasarea banilor si de plata membrilor trupei la fiecare sfarsit de saptamana. Din acest motiv, colegii sai l-au numit “The Boss”.

Locul 5: “The Godfather of Soul” ("Nasul muzicii soul") - James Brown

Foto:skirpressworld.com

James Brown a intrat in industria muzicala dupa ce a stat trei ani la inchisoare din cauza ca a comis un jaf armat in vremea adolescentei. Brown a devenit cunoscut ca "Mr. Dynamite" si "Soul Brother Number One” datorita succesului inregistrat de piesele "Papa's Got a Brand New Bag" si "I Got You (I Feel Good)".

Brown a avut o contributie foarte importanta la evolutia stilurilor gospel, R&B, soul si funk. James Brown si-a dat singur supranumele "The Godfather of Soul", o porecla pe care oamenii nu o vor uita mult timp de aici inainte.

Locul 4: “The Rat Pack” - Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford si Joey Bishop

Foto:cosmofineart.com

Nu exista nicio indoiala ca "The Rat Pack" este unul dintre cele mai reusite nickname-uri din istoria shobiz-ului. Acesti barbati au fost cantareti si actori care s-au remarcat la sfarsitul anilor ’50 si inceputul anilor ’60. The Rat Pack au realizat filme extraordinare, cum ar fi Ocean's Eleven (1960), dupa care George Clooney si Brad Pitt au realizat un remake in 1998.

Locul 3: “The King” (“Regele”) - Elvis Presley

Foto:mickeyelvis.com

Nici un alt interpret nu a mai avut un asemenea impact asupra Rock and Roll-ului cum a fost cazul lui Elvis Presley. Povestea sa a fost redata in nenumarate carti, show-uri TV si site-uri de internet.

Artistul a inregistrat cele mai multe vanzari din istoria muzicii. Popularitatea sa enorma a facut ca fanii sa il numeasca initial “The King of Rock ‘N’ Roll”. Pe masura ce faima sa a crescut, Elvis a devenit “The King”, un nickname care doveste pozitia regala a artistului in lumea showbiz-ului.

Locul 2: “King Of Cool” - Steve McQueen

Foto:tripod.com

Steve McQueen a fost unul dintre cei mai de succes actori americani din perioada anilor '60, '70, fiind cel care a promovat o noua tipologie a eroului.

Nickname-ul "King Of Cool" provine de la filmul “The Great Escape” (1963), in care personajul interepretat de McQueen era poreclit "The Cooler King". Dupa interpretarea unor roluri asemenatoare celui din “The Great Escape”, cum ar fi cele din Bullitt (1968), The Thomas Crown Affair (1968) si The Towering Inferno (1974), actorul a fost numit "King Of Cool."

Locul 1: “Chairman of the Board” - Frank Sinatra

Foto:starpulse.com

Chiar daca a fost numit "The Voice" sau "Ol' Blue Eyes", Frank Sinatra este cel mai bine cunoscut sub numele de “Chairman of the Board”. Un actor care a castigat premiul Academiei, Frank Sinatra este, de asemenea, binecunoscut ca unul dintre cei mai de seama cantareti de estrada.

Printre hiturile sale se numara "Fly Me to the Moon", "New York, New York", si "Strangers in the Night”, piese care l-au facut pe Sinatra sa devina unul dintre cei mai renumiti artisti americani din secolul al 20-lea.