Postul de secretar general al noului Guvern ar putea fi ocupat de Ilie Bolojan, actualul prefect al Judetului Bihor. Informatia a fost confirmata pentru HotNews.ro de Mihai Voicu, actualul ministru pentru relatia cu Parlamentul. El ar urma sa-l inlocuiasca in functie pe Radu Stroe, care si-a dat demisia in urma cu mai bine de doua luni, dar o continua sa ocupe acest post.

In varsta de 38 de ani, Ilie Bolojan este profesor de matematica, si ocupa postul de prefect din 2006. A fost membru al PNL din 1993 si vicepresedinte al filialei Bihor din 2001, pana la numirea sa in functia de prefect, cand a fost nevoit sa demisioneze din partid pentru a putea face parte din Corpul Inaltilor Functionari Publici.

Bolojan este actionarul unic al firmei Campus Com SRL, cu sediul in Alesd, care, conform presei locale, administreaza doua magazine alimentare.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat luni, la prezentarea noului Cabinet, ca seful SGG nu va mai avea rang de ministru delegat, ci va fi "cel mai inalt functionar public".