Exercitiile fizice ajuta la imbunatatirea memoriei, sunt de parere cercetatorii de la Columbia University Medical Centre. Ei au realizat un studiu care arata ca sportul pe care il practicam afecteaza direct hippocampusul, zona a creierului responsabila cu memoria si invatatul.

Potrivit telegraph.co.uk, specialistii explica acest fenomen astfel. De fiecare data cand contractam sau relaxam un muschi, corpul elibereaza un hormon, responsabil cu producerea celulelor nervoase. Cand acest hormon ajunge la creier, actioneaza direct asupra celulelor care sunt responsabile cu comunicarea.

Asa au ajuns la concluzia ca cei care au cea mai mare nevoie de aceasta descoperire sunt cei care au boli degenerative, precum bolnavii de Alzheimer. Doctorii au de gand sa foloseasca aceasta descoperire pentru a crea un program de exercitii care sa previna pierderile de memorie o data cu varsta.

Ei spun ca este important ce tip de exercitii practici: ridicarea greutatilor creste productia hormonului responsabil cu producerea celulelor nervoase, in comparatie cu aerobicul.

Si englezii confirma aceasta descoperire, spunand ca 20 de minute de mers pe jos reduce degenerarea creierului si imbunatateste abilitatile de invatare.

Ei sunt de parere ca promovarea exercitiilor fizice in randul persoanelor de peste 60 de ani este foarte importanta. Profesorul Bruce Lynn, de la University College din Londra, afirma: “Se fac multe eforturi pentru prevenirea cazaturilor, care nu se petrec din cauza slabirii muschilor, ci mai ales din cauza problemelor de echilibru, care se petrec la nivelul creierului”.

Oamenii de stiinta avertizeaza: daca faci sport si apoi iei o bautura alcoolica, anulezi tot efectul benefic al sportului.