Compania franceza PPR, detinuta de familia Pinault, a cumparat 27% din titlurile Puma si a lansat o oferta de achizitie a producatorului de echipament sportiv. Potrivit Bloomberg, pretul oferit de compania franceza pentru toate actiunile Puma se ridica la 5,3 miliarde de euro.

PPR, ce detine si grupul Gucci, a platit 330 de euro pentru fiecare actiune Puma detinuta de miliardarii germani Guenter si Daniela Herz, si va oferi aceeasi suma pentru actiunile detinute de Herzogenaurach, celalalt actionar majoritar al producatorului de echipament sportive.

“Aceasta este o achizitie foarte importanta pentru PPR”, a declarat Clemence Bounaix, analist in cadrul Richelieu Finance. “Puma detine o retea de magazine la nivel mondial, ceea ce se potriveste strategiei PPR, insa pretul este foarte mare”, a continuat Bounaix.

Compania PPR detine grupul Gucci, ce activeaza in sectorul produselor de lux, proprietarul unor marci precum Gucci, Yves Saint Laurent si Balenciaga.

Puma si cel mai mare rival al sau, Adidas au fost infiintate in anul 1940, dupa ce fratii Adolf si Rudolf Dassler nu s-au inteles asupra strategiei firmei lor de incaltaminte, infiintata in 1924.

In anul 2006, vanzarile Puma au crescut cu peste 33% comparativ cu anul anterior, la 2,37 miliarde de euro, insa profitul net al grupului a scazut cu 7,9%, la 263,2 milioane de euro.