MAI mai pregateste un tun imobiliar prin metoda vinderii la subpret, catre cadre, a locuintelor de serviciu. De data aceasta, insa, locuintele vor fi nou-noute si ne vor costa peste trei milioane de euro. Apartamentele, 115 la numar, sint intr-un bloc care abia se construieste, la doi pasi de Bulevardul Unirii, din banii MAI.

Dupa cum v-am mai spus si in alte dati, prin Legea 562/2004 si Legea 357/2006, Ministerul Administratiei si Internelor a vindut angajatilor locuintele de serviciu. Vazind acesti mult prea-aparatori ai neamului ca li se termina bloacele si nu mai au ce sa vinda, s-au gindit, pe bune, ca ar fi cazul sa faca altele, si de data asta tot pe bani publici.

Prin urmare, prin septembrie 2006, dupa una bucata licitatie, societatea Conimpex Company SRL a fost desemnata pentru a construi un bloc de opt etaje si 115 apartamente. Va spunem imediat si cine e firma asta a lu’ peste de care nu a auzit nimeni. Dar, inainte de asta, trebuie sa tinem o mica lectie de matematica simpla cu abacele ministerului.

Distinsii socotitori la numaratoare de la Directia Generala Management Logistic si Administrativ (la astia cred ca examenul de admitere consta in memorarea numelui directiei) ne-au spus noua intr-un raspuns transmis prin Biroul de Presa ca valoarea contractului este de 7.158.583 RON.

Monitorul Oficial, partea a VI-a, din noiembrie 2006, a tinut, insa, foarte tare sa ii contrazica, si arata o valoare a contractului incheiat cu Conimpex Company de 11.835.870 RON. Deci, cineva minte. {i as vrea sa spun ca eu unul am incredere in Monitorul Oficial. V-am promis ca va spun ce e cu astia de la Conimpex. Pai, patronul societatii este fostul senator pesedist Matei Vintila.

De care s-a mai auzit intr-un scandal de rambursari ilegale de TVA de care a beneficiat Traian Rece, un alt senator pesedist. Cind a fost atribuit contractul firmei Conimpex, ministru in plina expansiune era ala mic de respira greu si se agita pe masura, adica, exact, Vasile Blaga.

Deci, cum ar veni, PSD si PD se biiiiiip in gura pe unde apuca, insa, in spate, unde nu-i vede nimeni, o pun de-o Internationala, joaca o Marseieza si isi vad linistiti de biznisuri, dindu-si unii altora purcoaie de bani.