Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat, la finalul primei sedinte a guvernului in noua sa formula, PNL-UDMR, ca va semna chiar azi demisiile depuse de secretarii de stat ai PD.

"Pentru unii dintre ei aveam intentia sa ii demit de multa vreme, datorita slabei performante", a mai afirmat Tariceanu. El a dat trei exemple in acest sens: Maria Muga si Daniela Andreescu de la Ministerul Muncii si Cosmin Popescu de la Ministerul Economiei.

El a anuntat ca a vorbit cu presedintele Senatului pentru introducerea cat mai rapida a legii ANI pe ordinea de zi si ca Executivul a decis ca toate licitatiile privind banii publici sa fie organizate de acum in prezenta presei.

Premierul a declarat ca toate ministerele vor prezenta, in maximum doua saptamani, planuri de reorganizare a aparatului propriu, astfel incat acesta sa devina "suplu si eficient".

Tariceanu a mai spus de asemenea ca a cerut fiecarui ministru sa-si stabileasca o agenda de deplasari in strainatate pentru intalniri cu reprezentantii comunitatilor de romani.