A demonstrat-o sedinta de duminica seara, cand liderii PSD veniti din toata tara au discutat, fara a ajunge insa la o concluzie. Motivul? Politicienii cauta solutii pentru a contracara intentia lui Basescu de a demisiona, provocand astfel alegeri prezidentiale.

Week-end cu razboi de la distanta

Sfarsitul saptamanii a fost marcat, la nivel de imagine, de mini-turneul lui Traian Basescu in nordul Moldovei. Presedintele a facut o baie de multime cu ocazia slujbei de canonizare a Sfantului Pahomie, urmata de vizita in Bucovina.

Prilej de a-si demonstra din nou priza la public, dupa ce el insusi declarase, in interviul pentru Cotidianul, ca imaginea i-a fost erodata de ultimele evenimente politice.

In acest timp, adversarii lui Basescu au stat in sedinte. PSD a avut duminica o sedinta-surpriza, in care conducerea partidului s-a intalnit cu lideri din teritoriu. Conform surselor HotNews.ro, s-a discutat aprins despre suspendare, existand voci care cer oprirea procesului. Cert e ca, dupa discutii la ceas de seara, nu s-a luat inca o decizie.

Unul dintre cei tentati sa dea inapoi ar fi chiar Nicolae Vacaroiu, presedintele Senatului.

Si liderul PC, Dan Voiculescu, a luat pulsul filialelor din tara. Mai precis, din Moldova, unde s-a intalnit cu liderii din cateva judete. Rezultat? Si in Partidul Conservator exista voci care resping demersul de suspendare a lui Basescu, in ciuda atitudinii mai mult decat clare a lui Voiculescu pe acest subiect.

PNL a fost ceva mai discret la sfarsitul de saptamana. Cu liderul Calin Popescu Tariceanu plecat din tara, liberalii de la varful partidului au avut totusi intalniri in filiale. Nici aici nu s-a ajuns la o concluzie clara.

Luni, sedinte pe banda rulanta

Discutiile din week-end vor continua si luni. Se anunta un inceput de saptamana extrem de incarcat, in care toata lumea asteapta motivatia scrisa a Curtii Constitutionale, care a decis ca nu exista motive suficiente ca Basescu sa fie suspendat. Din momentul in care Curtea va emite motivatia scrisa, Parlamentul trebuie sa se reuneasca in decurs de 24 de ore si sa voteze.

Ce vor face pana atunci partidele?

PD si PSD au programate pentru luni dimineata sedintele Biroului Permanent. Conform declaratiilor mai multor membri PSD, se va discuta inca o data strategia partidului legata de procedura de suspendare.

In ceea ce-i priveste pe liberali, acestia vor avea o intalnire cu premierul si cu ministrii in cadrului Biroului Politic. Mai mult, conducerea PNL va avea intalniri cu conducerea Liberalilor Europeni (ALDE). Tot cu reprezentantii ALDE se vor intalni si liderii Partidului Conservator.

In spatele acestor sedinte se va negocia insa intens pentru actiunea de suspendare a lui Traian Basescu. Care este inca departe de a fi batuta in cuie.