O investitie de o suta de dolari in actiunile uneia dintre aceste companii, cand erau abia la inceputul activitatii, v-ar fi adus intre 2.500 si 650 de mii de dolari. Desigur, asta inseamna ca ar fi trebuit sa intuiti viziunea lui Bill Gates cu Microsoft sau a lui Larry Ellison cu Oracle. Ziarul american USA Today a realizat un top al companiilor in care ar fi trebuit sa investiti banii.

Pe locul 1, Franklin Resources. A crescut cu 64.224%. O vorba din batrani spune ca daca vrei sa faci bani cand incepe goana dupa aur, trebuie sa vinzi lopeti. Cele mai bune actiuni din ultimii 25 de ani le detine acest fond mutual, al patrulea din USA.

Pe locul 2, Danaher. Crestere de 47.913%. Multi nu stiu nimic despre acest fabricant de dipozitive de masurat industriale, dar companii de toate felurile depind de echipamentele sale. Ele masoara totul: de la electricitate la calitatea apei.

Eaton Vance, pe locul 3. Este rivalul mai mic al lui Franklin Resources. Ofera de toate. De la fonduri multuale pana la servicii pentru investitorii institutionali. A inregistrat o crestere de 38,444%.

UnitedHealth, 37,672%. Cresterea brusca a costurilor medicale i-a determinat pe angajatori si angajati sa-si protejeze buzunarele de costurile exerbitante de sanatate. Ei au apelat la acest asigurator.

Pe locul 5, liderul mondial in sisteme de retea pentru internet: Cisco Systems, cu 33,632%.

Pe 6, International Gaming Technology, cu 33,436%. Este principalul furnizor mondial de jocuri mecanice si sisteme de monitorizare a jocurilor.

Biomet, pe locul 7. A inregistrat o crestere de 30,531%. Este o companie care fabrica proteze medicale.

Pe locul 8, Microsoft, cu 29,266%. Mai bine de 90% dintre computere ruleaza cel putin un software de la Microsoft.

Pe locul 9, Best Buy, cu 28,703%. O piata electronica de unde poti cumpara gadget-uri, televizoare si computere.

Pe locul 10, Oracle, cu 28,535%. Companiile care nu vor sa piarda arhivele electronice apeleaza la baza de date Oracle.