Geoana a prezentat doua note olografe, despre care sustine ca ar fi semnate de Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI. Potrivit lui Geoana, cele doua note ar fi dovada ca Basescu a cerut informatii compromitatoare despre membrii Curtii Constitutionale.

In biletul aratat de Geoana sunt scrise numele a trei membri ai Curtii Constitutionale (Ion Predescu, Nicolae Cochinescu si Aspazia Cojocaru), fiecare urmat de detalii legate de presupuse dosare ale acestora.

Documentele despre care Geoana sustine ca sunt scrise de Florian Coldea sunt nesemnate, nedatate, fara nici un antet. Geoana a cerut o expertiza grafologica.

Seful PSD a cerut demisia lui Basescu si a conducerii SRI, precum si reanalizarea de catre Curtea Constitutionala a deciziei privind acuzatiile aduse de PSD lui Basescu.

La cateva minute dupa conferinta de presa a lui Geoana, seful Comisiei pentru Controlul SRI, liberalul Radu Stroe, a convocat Comisia pentru a analiza acuzele lui Geoana.

Dan Voiculescu a anuntat si el ca are "documente" potrivit carora Florian Coldea ar fi facut politie politica

SIE a respins categoric acuzatiile lui Geoana - vezi doc. atasat

Zvonuri despre demisia sefului SRI, neconfirmate

In timp ce Geoana sustinea conferinta de presa, au aparut zvonuri privind demisia lui George Maior, seful SRI. Contactat de HotNews.ro, departamentul de presa al SRI a spus ca trebuie asteptat ca Geoana sa-si incheie conferinta de presa, o deciziei urmand a fi anuntata ulterior.

Ajuns la sedinta Comisiei de Control a SRI, George Maior a respins acuzele lui Geoana.

SIE a respins acuzatiile

Serviciul de Informatii Externe (SIE) a dezmintit categoric acuzele lui Geoana. Intr-un comunicat remis redactiei HotNews.ro, SIE anunta ca "singura institutie care a solicitat si primit din partea Serviciului de Informatii Externe informatii de genul celor mentionate in conferinta de presa este Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii".

In comunicatul SIE se mai spune ca "Presedintele Romaniei nu a solicitat si nu i-au fost transmise astfel de date".

Suspendarea, o problema delicata

Acuzatiile lui Geoana - deocamdata, neprobate decat prin cele doua documente olografe - vin pe fondul unei firberi intense pe scena politica la o zi inainte de votul din Parlament pentru suspendarea lui Traian Basescu.

Dupa ce Curtea Constitutionala a respins toate acuzele aduse de PSD lui Traian Basescu, au aparut tot mai multe informatii conform carora parlamentarii PSD, PNL si PC ar putea vota contra suspendarii.

Informatiile au fost intarite de declaratiile lui Basescu, care a spus ca va demisiona imediat ce Parlamentul ar vota suspendarea sa. Aceasta ar duce automat la declansarea de alegeri prezidentiale anticipate, iar toate sondajele de opinie arata ca, in acest moment, Basescu ar castiga clar un nou mandat la Cotroceni.