La o saptamina dupa ce a fost retinut de politia moscovita (apoi eliberat), fostul campion mondial de sah Gari Kasparov a fost supus unui interogatoriu la sediul FSB, fostul KGB.

Timp de 4 ore, Kasparov a dat explicatii asupra unor declaratii pe care le-a facut la postul de radio Echo Moscova, declaratii pe care ofiterii rusi le-au considerat extremiste.

La iesire, Kasparov era foarte calm si a apreciat "corecta" maniera in care a fost condus interogatoriul. "Ofiterul care mi-a pus intrebari era prea putin convins de povestea cu extremismul. Chiar ma gindeam ca seamana cu un interviu, nu cu o ancheta!".

Dupa renuntarea la activitatea competitionala in sah, Gari Kasparov a devenit un activist politic - sub titulatura "Cealalta Rusie", el a strins citeva partide care fac opozitie presedintelui Vladimir Putin. In ultimele luni, "Cealalta Rusie" a organizat 5 mitinguri in orase importante.

"La Sankt Petersburg, eram vreo mie, iar politisti de 8 ori mai multi! La un moment dat, a aparut un elicopter care zbura foarte jos si facea foarte mult zgomot, incercind sa impiedice sa ne desfasuram activitatea", a declarat Kasparov in presa occidentala.

In urma cu o saptamina, Kasparov a fost retinut de politia din Moscova, pentru ca a incercat sa ajunga la un miting neautorizat. Dupa ce a primit o amenda, Kasparov a fost eliberat.

Trupele Omon il retin pe Kasparov