• Crin Antonescu - “Am avut parte de discutii si consultari normale intre presedintele interimar, primul ministru, guvernatorul BNR, girantii presedintilor celor doua camere si reprezentantii partidelor politice. Ne-am exprimat preocuparea ca inainte de toate, in perioada imediat urmatoare, pe perioada interimatului, viata institutionala, viata politica sa decurga normal.

    In chip firesc, preocuparea noastra principala e legata de agenda guvernamentala. Am discutat cu cei prezenti si am capatat din nou angajamente pentru sustinerea in parlament a punctelor de pe agenda guvernului: ANI, proiect legislativ privind scrutinul uninominal.”

  • Gyorgy Frunda - “A fost o intalnire pragmatica si utila.”

  • Codrut Seres - “Partidul Conservator va sustine pachetul legilor sigurantei nationale care se afla in discutia parlamentului.(...) Cresterea economica din Romania a ajuns la o anumita maturitate

  • Mircea Geoana - “Am reiterat disponibilitatea PSD ca cel tarziu pe 10 mai sa avem legea ANI adoptata in Parlament. Voturile noastre pot fi considerate certe. Nu vrem schimbarea Laurei Kovesi si a lui Daniel Morar pentru ca suntem de parere ca e nevoie de constinuitate si de stabilitate in aceasta perioada. Ne-am exprimat preocuparea asupra impactului externe a acestei situatii.

    In aceasta perioada in care Parlamentul este sub un intens atac, trebuie sa facem un efort pentru urgentarea adoptarii legii votului uninominal.”

  • Presedintele interimar al Romaniei, Nicolae Vacaroiu, a declarat la finalul intalnirii cu reprezentantii partidelor politice ca prioritar pentru urmatoare perioada va fi respectarea angajamentelor asumate fata de UE si NATO. Nicolae Vacaroiu spune ca partidele politice doresc o accelerare a reformelor si ca le-a cerut acestora sa urgenteze discutiile asupra introducerii votului uninominal.

    Deasemenea, Vacaroiu si-a exprimat regretul ca la consultari nu au fost prezenti si reprezentanttii PD desi, asa cum spune presedintele interimar, s-au discutat chestiuni care-i interesau in mod direct.

    Vacaroiu a tinut insa sa precizeze ca cei 322 de parlamentari incriminati de presedintele Basescu reprezinta vointa a 69% dintre alegatori.