Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie i-au ales joi la pranz pe cei sapte judecatori din componenta Biroului Electoral Central pentru referendumul privind suspendarea presedintelui, relateaza NewsIn. Cei sapte judecatori trebuie sa-l aleaga in termen de 24 de ore pe presedintele BEC.

Din Biroul Electorala Central fac parte: Livia Luminita Zglimbea si Dumitru Gheorghe de la Sectia Penala, Constantin Branzan si Alexandrina Ana Savin de la Sectia Comerciala, Maria Carmen Ilie si Gheorghe Voicescu de la Sectia Contencios Administrativ si Filofteia Cismaru de la Sectia Civila.

Ministrul de Interne, Cristian David, anunta ieri ca Guvernul a aprobat hotararea Parlamentului prin care este stabilita data de 19 mai pentru desfasurarea referendumului, precizand ca pentru organizarea acestuia se vor cheltui 60 de milioane RON.

Parlamentarii decis prin vot, in urma cu doua zile, ca referendumul pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu sa aiba loc la 19 mai. Decizia a fost luata cu 238 de voturi "pentru" si 4 abtineri. Parlamentarii independenti care sunt membri PLD au parasit in prealabil sala de sedinte, neparticipand la votul final, dupa un gest similar al parlamentarilor PD.

Democratii s-au retras de la sedinta dupa ce PSD a propus un amendament potrivit caruia, in cazul in care nu se prezinta la vot jumatate plus unu din numarul cetatenilor cu drept de vot, Parlamentul decide daca si in ce conditii se organizeaza un nou referendum, in aceleasi conditii prevazute de lege.