Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de Dan Ilie Morega, presedintele PNL Gorj, se arata intr-un comunicat al DNA, remis presei. Acesta este acuzat de savarsirea infractiunii de folosire a influentei ori autoritatii de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

„Din probele administrate pana in prezent a rezultat ca, in perioada 2005 - 2007, in calitate de presedinte al Organizatiei Judetene Gorj a PNL, invinuitul Morega Ilie Dan si-a folosit influenta si autoritatea pentru a obtine foloase necuvenite pentru partid, constand in sume de bani solicitate de la persoane care detineau functii de conducere la diferite institutii publice sau societati

comerciale cu capital integral de stat. O parte din foloasele necuvenite au fost pretinse la sedinta din 5 martie 2007 a Biroului Politic a Organizatiei Judetene PNL Gorj”, se arata in comunicat.

Presedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a negat ca ar fi solicitat unor sefi liberali de institutii descentralizate sume de bani drept contributie pentru alegerile europarlamentare, calificand drept "o inscenare" aparitia unor inregistrari audio pe aceasta tema. In urma scandalului izbucnit la PNL Gorj, conducerea centrala a PNL a decis suspendarea lui Morega din functia de lider al filialei.