Reorganizarea BCR, cea mai mare banca din Romania, se va face intr-un ritm accelerat, urmand sa aiba loc si disponibilizari de personal. In prezent, in cadrul grupului BCR mai lucreaza aproximativ 12.900 de angajati, numarul celor care au parasit banca ca urmare a programului "retragerea de aur" fiind de 600.

In Romania, "din cauza centralizarii activitatii, exista oportunitati dramatice pentru a reduce personalul in urmatoarele 18 luni, dar asta va depinde de disponibilitatea si calificarea angajatilor de a se regasi in extinderea bancii", a declarat Andreas Treichl, presedintele Erste Bank - actio?narul majoritar al BCR.

Acesta a aratat ca schimbarile la nivelul personalului vor depinde de evolutia centrelor regio?nale si de cati angajati ai bancii vor accepta posturi in noile sucursale sau vor fi calificati pentru activitatile de back-office.

In acest moment, nu este cunoscut numarul salariatilor care vor avea de ales intre relocare sau concediere ori cei care vor fi considerati calificati sau nu si nici zonele in care se va da startul la acest program.

Integral in Gandul