Romanii se arata a fi inventivi cand vine vorba de o frauda care le poate aduce o suma de bani consistenta, fara prea multa munca. Asa au luat amploare fenomenele de carding si phising. Practic acesti indivizi intra in posesia informatiilor confidentiale si extrag bani din conturile persoanelor fizice fara probleme.

Pentru a preveni acest tip de "accident" este indicat sa nu utilizati cardul pe care primiti salariul pentru cumparaturile pe internet. De asemenea, trebuie sa stiti ca banca nu va va cere niciodata informatiile confidentiale pe net, asa ca nu divulgati nimanui codul PIN al cardului dumneavoastra.

Saptamanile trecute, clientii mai multor banci romanesti au fost victimele unor tentative repetate de furt online de pe carduri. Bancile s-au sesizat si din fericire situatia a fost tinuta sub control. In continuare va vom prezenta metodele prin care se pot extrage fraudulos bani din conturile dumneavoastra.

Persoanele care se ocupa cu asemenea activitati au pretentia de a fi numiti "hackeri". Termenul este deseori aplicat programelor (software) sau programatorilor, designerilor si administratorilor de retele sau baze de date, in special in cazul celor extrem de talentati in a modifica programe.

Multi ar crede ca acesti indivizi se bucura de inteligenta si capacitate analitica, in schimb situatia este alta. Hackerul roman de rand are intre 16 si 25 de ani, este somer sau inca licean, sau in cel mai bun caz angajat la un cybercafe. Acest individ isi petrece majoritatea timpului in fata PC-ului, in speranta de a "sparge" cat mai multe servere.

Integral in Curentul