Muncitorul roman rapit, joi dimineata in Nigeria, alaturi de alte cinci persoane de nationalitati diferite, a fost eliberat, a anuntat gruparea MEND (Miscarea pentru Emanciparea Deltei Nigerului) care ii detinea pe ostatici. Liderul gruparii a precizat intr-un mesaj ca nu intentionau sa ii rapeasca, dar au fost fortati de imprejurari.

Printre ostatici se mai numara un britanic, un australian, un polonez si doi croati, relateaza Reuters.

MEND anuntase anterior ca una dintre patrulele sale este responsabila de atacul armat comis asupra unei platforme petroliere italiene din Nigeria, in timpul caruia au fost rapiti sase muncitori straini, angajati ai companiei Eni din Italia.

Este pentru a treia oara cand un romana este luat captiv in Nigeria. Pe data de 3 octombrie, inginerul petrolist Emil Neagu a fost rapit de persoane inarmate, in Delta Nigerului. Romanul a stat timp de 18 zile in captivitate, alaturi de patru britanici, un malaiezian si un indonezian.

Un val de rapiri s-a inregistrat in zona petroliera din sudul Nigeriei, aproximativ 20 de straini fiind luati ostatici in mai putin de 48 de ore. In Nigeria, strainii sunt rapiti fie de bande care cer rascumparari, fie de grupari care vor o mai buna repartizare a resurselor petroliere din Delta Nigerului.