Compania Astra-Uniqa este lider incontestabil pe piata asigurarilor de aviatie si maritime, consolidandu-si in primul trimestru al acestui an portofoliul de clienti din randul corporatiilor si institutiilor.

In domeniul aviatic, beneficiaza de asigurare la Astra companiile Blue Air, Romavia, Aeroportul International Baneasa - Aurel Vlaicu,

Aeroclubul Romaniei, carora li s-a adaugat recent si compania aviatica nationala Tarom. Anul trecut, din aceasta activitate au fost obtinute prime subscrise in valoare de 6,78 milioane de lei, in crestere cu 115% comparativ cu anul precedent.

In ceea ce priveste domeniul maritim, primele subscrise au fost, in 2006, de 19,2 milioane de lei, mai mult cu 67% fata de 2005. De asemenea, in acest domeniu Astra este si exportator de asigurari pe piata regionala, in tari precum Turcia, Siria, Egipt si Liban.

Crestere de 80% a primelor subscrise

Directorul general al Astra-Uniqa, Radu Mustatea, a prezentat ieri rezultatele financiare aferente anului trecut, cand au fost subscrise prime brute in valoare de 302,9 milioane de lei, in crestere cu 79,5% fata de nivelul consemnat in 2005.

Cifrele indica o crestere a activitatii cu aproape 80% comparativ cu volumul inregistrat in 2005.Anul 2006 a fost si momentul in care compania a trecut pe profit, cu un castig de peste 830.000 de lei.

Volumul primelor brute subscrise pentru asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA) si Carte Verde a cunoscut anul trecut o crestere de 61,9%, la 150,8 milioane de lei, in timp ce segmentul politelor Casco aproape s-a dublat, ajungand la 65,3 milioane de lei.

Primele brute subscrise pentru asigurarile de bunuri si cladiri au cumulat 16,9 milioane de lei, mai mult cu 66,6% decat in anul precedent. Compania a platit in 2006 daune de 123,3 milioane de lei, nivel in urcare cu 29,37%.

Cea mai mare crestere, de circa 72%, a fost inregistrata la plata daunelor pentru asigurarile Casco.Printre companiile mari si institutiile care au ales sa se asigure la Astra-Uniqa in ultima perioada se numara Distrigaz Sud, ISCIR, CFR Marfa, Curtea de Conturi, Camera Deputatilor si Ministerul Administratiei si Internelor.

In primul trimestru din 2007, primele brute subscrise au ajuns la 120 de milioane de lei, a mai anuntat Mustatea.

integral in Romania Libera