Ceahlaul Piatra Neamt a invins cu 3-2 pe FC Vaslui si ramane in lupta pentru a se mentine in Liga Intai si sezonul viitor, fiind la patru puncte distanta de Farul Constanta care a inregistrat doar o remiza fara gol pe teren propriu cu Gloria Bistrita.

FC National a pierdut intalnirea de pe teren propriu cu UTA si este si matematic in Liga a Doua, dupa 15 ani consecutivi pe prima scena a fotbalului romanesc.

Farul Constanta - Gloria Bistrita 0-0

Partida a inceput cu un stadion gol, majoritatea constantenilor fiind la mitingul de sustinere al lui Traian Basescu. Dupa terminarea acestuia, aproximativ 1000 de spectatori au venit in tribunele arenei. Gloria a fost sustinuta de un singur suporter!

Cele doua echipe au fost interesate mai mult de pastrarea intacta a portii, decat de a marca un gol. Ocaziile au venit mai mult la poarta Gloriei, Tibor Moldovan trecand in cateva randuri pe langa deschiderea scorului.

"Jucatorii au vrut, dar nu au putut mai mult, parca am jucat cu frana trasa. Nu vom mai avea sprijinul publicului daca vom mai juca asa. Jucatorii au parut ca sunt in vacanta. Vrem sa castigam pana la final un meci pe teren propriu pentru a-l dedica suporterilor. La vara, vom vedea cine merita sa ramana la echipa. "

Basarab Panduru - antrenor Farul

"A fost un joc tacticizat. Nicio echipa nu a vrut sa piarda. Farul este intr-o zona periculoasa. Noi am incercat sa jucam ce putem. Este greu cand ne lipsesc atatia jucatori. Am incercat sa ne aparam si sa jucam pe contraatac. Obiectivul nostru este calificarea in Intertoto si nu cred ca Farul va mai avea probleme cu retrogradarea."

Ioan Ovidiu Sabau - antrenor Gloria

Ceahlaul Piatra Neamt - FC Vaslui 3-2

Vrajitoarea '74, I. Enache '76 si '79 / Gheorghiu '2, Temwanjira '87

Ceahlaul a castigat derbiul Moldovei cu trei goluri intr-un interval de cinci minute, intrarea in minutul 67 a lui Ionut Enache, jucator de la formatia satelit a nemtenilor care evolueaza in Liga 3, revitalizand echipa si transformandu-l pe acesta in jucatorul meciului.

"A fost un meci tensionat, in care am aratat ca luptam pana la capat. Ne-a apasat foarte mult faptul ca am luat gol foarte repede. Am jucat pe cartea atacului in a doua repriza si ne-a reusit. Este o victorie care ne da sperante. Atitudinea din a doua repriza a echipei ne da sperante pentru viitor."

Aurel Sunda - antrenor Ceahlaul

FC Vaslui a deschis rapid scorul prin Adrian Gheorghiu. La un contraatac al vasluienilor, Fedorenko a respins un prim sut al lui Razvan Neagu, mingea a ajuns la Gheorghiu care a inscris de la trei metri.

In minutul 37, vasluienii au avut un gol anulat eronat. Razvan Neagu a inscris cu un lob de la 20 de metri, dar a fost semnalizat in ofsaid.

Vrajitoarea a egalat cu un sut plasat de la 7 metri, dupa o pasa de la Marian Alexandru, dubla lui Ionut Enache aducandu-i pe nemteni in avantaj. Mai intai, Enache a reusit un sut perfect de la 35 de metri, in vinclu, marcand apoi cu un sut plasat dupa un contraatac purtat de Vrajitoarea.

Mike Temwanjera a stabilit scorul final cu o lovitura de cap de la noua metri, dupa o centrare de la Buhaescu.

FC National - UTA 1-2

Altamir '57 / Hidisan '71 (pen), Edson '85

"Am avut foarte mult de suferit, chiar daca am jucat cu o echipa care era practic retrogradata. Evolutia nu a fost una foarte fericita, dar pana la urma importante sunt cele trei puncte castigate. Este o victorie foarte importanta pentru noi, pentru indeplinirea obiectivului propus. Sper sa adunam puncte, ca sa nu mai depindem de jocul rezultatelor, deoarece in fotbal orice este posibil."

Marius Lacatus - antrenor UTA

"Sunt nou in aceasta meserie. Este o situatie foarte grea, suntem intr-o criza si nu am putut refuza, sa las echipa la greu. Este vorba de cateva meciuri in care nu voi juca. Ne-am bazat foarte mult pe aceste trei puncte pentru indeplinirea baremului. La echipa sunt jucatori foarte buni, dar nu am fost un grup."

Brazilianul Altamir Martins a deschis scorul pentru FC National, in minutul 57, cand a reluat cu capul din cinci metri o centrare de pe partea dreapta a lui Herea.

In minutul 71, UTA a restabilit egalitatea, cand, in urma unui duel intre Rusu si Simion, arbitrul Marius Avram a acordat penalti, pe care l-a transformat Hidisan si a preluat conducerea pe tabela de marcaj in minutul 85, dupa o centrare de pe partea dreapta a lui Simion, reluata de la patru metri in poarta goala de Edson.