Prioritatile legislative ale Parlamentului, organizarea sectiilor de votare in strainatate, precum si convocarea sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii au fost principalele subiecte dezbatute, marti, la o intalnire ce a avut loc, la Senat, intre presedintele interimar, Nicolae Vacaroiu, premierul Calin Popescu Tariceanu, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, ministrii Apararii si Afacerilor Externe.

Senatorii, mobilizati pentru votul la legea ANI

La finalul intrevederii, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca a primit asigurari ca Legea ANI va fi dezbatuta, miercuri, in plenul Senatului. Totodata, presedintele interimar, Nicolae Vacaroiu, a facut un apel la senatori sa se mobilizeze "exemplar" astfel incat actul normativ sa fie adoptat.

De altfel, Comisiile juridica si pentru drepturile omului din Senat au adoptat, luni, dupa patru ore de dezbateri, un raport favorabil la Legea ANI, cu unanimitate de voturi.

Sedinta CSAT se va desfasura martea viitoare

Nicolae Vacaroiu a anuntat ca s-a stabilit ca martea viitoare sa aiba loc sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, cel mai probabil la ora 11.00. Vor fi discutate, in special, pachetul de legi privind siguranta nationala, dar si unele aspecte privind restructurarea SRI.

Fragmente din declaratia premierului Calin Popescu Tariceanu:

  • L-am rugat pe presedinte sa demareze discutiile pe tema votului uninominal
  • Nu am discutat despre noua conducere a SIE, pentru ca acest lucru nu este de competenta mea
  • Am vorbit putin despre continutul pachetului de legi ale sigurantei
  • Ma deranjeaza ca Monica Macovei face acuzatii referitoare la actualul ministru al Justitiei
  • Doamna Monica Macovei a facut numiri in Procuratura fara sa ma intrebe nimic
  • Vreau sa cred ca intre declaratiile de acum ale PD si referendum sunt legaturi