"Astazi am asistat la o tentativa de blocare a luptei anticoruptie", a spus ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, intr-o declaratie de presa sustinuta marti seara, la care era de asteptat sa dea lamuriri in legatura cu cererea de revocare a adjunctului DNA, Florin Tulus.

Chiuariu a declarat ca a vrut de la seful DNA Daniel Morar "sa tina justitia departe de jocurile politice", iar "daca Daniel Morar susinte altceva, minte". "Atitudinea sa de azi este nu numai mincinoasa... dar si descalificanta pentru un magistrat", a acuzat Chiuariu, potrivit caruia "e cel putin ciudata disperarea lui Daniel Morar".

El a explicat decizia sa in privinta lui Doru Tulus prin faptul ca "nu putem avea o lupta impotriva coruptiei fara anchete finalizate prin hotariri judecatoresti".

Chiuariu sustine ca si-ar dori ca acest subiect "sa nu devina un subiect al campaniei electorale".

Decizia de revocare a procurorului Tulus, care instrumenta dosarele mai multor politicieni, a starnit imediat un val de reactii pe scena politica. Iar seful DNA, Daniel Morar, a anuntat ca va depune o plangere la Consiliul Superior al Magistraturii, in care il acuza pe ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu de imixtiune in actul de justitie.