Primele zece companii de leasing de pe piata au acordat mai mult de jumatate din finantarile in acest sistem in 2006. Acestea au acordat 58% din totalul finantarilor acordate la nivelul intregii piete de leasing - 3,26 miliarde de euro. Opt dintre societatile prezente in top sunt controlate de banci sau grupuri financiare.

Celelalte doua, Porsche Leasing si Tiriac Leasing, sunt firme specializate in finantarea achizitiei de autovehicule si apartin importatorilor auto cu acelasi nume.

Pe primul loc se claseaza BCR Leasing, cu un volum al bunurilor finantate de 295 de milioane de euro, urmata indeaproape de Porsche Leasing, care a acordat finantari in valoare de 275 de milioane de euro. BCR Leasing a devansat Porsche Leasing dupa ce, in 2005, se situa pe pozitia a doua, cu o cota de piata usor superioara celei din 2006, de circa 9,7%.

Volksbank Leasing a urcat doua pozitii, ajungand pe locul al cincilea. Avansul s-a datorat majorarii finantarilor cu 68%, pana la 186 de milioane de euro. Compania a avut anul trecut o cota de piata de 5,7%, in crestere cu aproximativ 0,3 puncte procentuale fata de anul anterior.

Integral in EvZ