Otelul a tinut in sah pe Rapid, chiar pe Giulesti, un stadion fara spectatori, accesul publicului fiind interzis. Dupa doua goluri in opt minute care aminteau de umilinta din tur, rapidistii au cedat doua puncte pretioase in lupta pentru locul 3, partida incheindu-se 3-3, scor care se repeta dupa doi ani intre cele doua formatii.

FC Arges a retrogradat si matematic, fiind la 10 puncte de prima clasata deasupra liniei, Farul, iar FC National se indeparteaza de realizarea baremului.

Rapid Bucuresti - Otelul Galati 3-3

Semeghin '5 (autogol), Grigore '8, Zicu '81 / Labukas '35, Jula '37, '89

Giulestenii au disputat ultima partida cu portile inchise dintre cele trei pe care le-au primit ca pedeapsa dupa incidentele create de suporteri la derbiul cu Steaua.

"Am avut azi momente frumoase, momente spectaculoase, iar apoi o totala relaxare si chiar ingamfare. Nu s-a mai pus piciorul si am primit o palma de sus. Era important sa castigam acest meci pentru a avea un moral puternic in finala Cupei Romaniei, pentru ca pe acest final totul se poate transforma intr-un esec total sau intr-o mare bucurie prin castigarea trofeului."

Razvan Lucescu - antrenor Rapid

"Ma bucur ca am reusit sa obtinem un rezultat bun aici, mai ales dupa meciul din tur. Chiar inceputul imi daduse frisoane, ma gandeam ca va fi la fel, dar apoi ne-am revenit si am egalat. Sa scoti un egal in Giulesti este un lucru mare pentru o echipa din provincie, mai ales ca am reusit sa inscriem trei goluri aici."

Petre Grigoras - antrenor Otelul

Rapid a deschis scorul extrem de repede, in minutul 5. Zicu a centrat de pe partea dreapta, Mugurel Buga a reluat cu calcaiul spre poarta, mingea l-a lovit pe fundasul galatean Dorin Semeghin si a intrat in poarta.

Nicolae Grigore si-a trecut numele pe tabela de marcaj in minutul 8, reluand din voleu, de la sase metri, un corner de pe dreapta, executat de Badoi si prelungit de Mazilu.

Galatenii revin spectaculos si puncteaza de doua ori in trei minute. Mai intai Tadas Labuskas a prins un sut excelent din afara careului mare, sub bara, apoi Emil Jula a transformat un penalti dictat pentru un fault al lui Rada asupra lui Daniel Stan.

Rapid a reusit al treilea gol in minutul 81. Mazilu a sutat de la distanta, Vatca a scapat balonul si Ianis Zicu a trimis nestingherit in poarta ramasa goala. Otelarii au cerut fault la portar, pretinzand ca Zicu l-a lovit pe Vatca in incercarea de a prelua balonul.

Giulestenii incheie partida cu un jucator mai putin. Romeo Stancu a fost eliminat pentru cumul de cartonase in minutul 86.

Problemele lui Edel intre buturile rapidiste continua. Portarul giulestean a respins gresit in urma unei lovituri de cap a lui Labukas, mingea a ajuns la Emil Jula care a marcat in poarta goala de la 5 metri.

In septembrie 2005, la Galati, cele doua formatii au incheiat cu acelasi scor dupa ce Rapid a condus cu 3-0.

Suporterii rapidisti i-au asteptat pe jucatori la iesirea de la vestiare pentru a-i certa in urma rezultatelor extrem de slabe din ultimele etape. "Sunteti niste vanzatori, niste mercenari nenorociti, ne bagati in pamant", le-au strigat acestora.

"Noi suntem prostii satului, suntem prostii prostilor, prostii Romaniei. Suporterii au motive sa fie suparati. Este normal cand faci 3-3 acasa cu Otelul. Au dreptate. Vom vorbi cu ei, pentru ca este nevoie sa purtam o discutie si vom incerca sa ne reabilitam."

Vasile Maftei - Rapid

FC Arges - Unirea Urziceni 1-1

Balan '72 / Paduretu '55

"Astazi am avut la un moment dat trei juniori in teren si am ratat o victorie numai din cauza ghinionului. O victorie pe care o meritam fara indoiala. De acum incepem sa reconstruim echipa si sa revenim cat mai repede acolo unde ne este locul."

Constantin Carstea - antrenor FC Arges

"Acest egal nu ajuta pe nimeni. Nici pe Arges sa se salveze sau sa faca baremul, nici pe noi ca sa prindem locul sase, obiectivul nostru. Daca Bogdan Mara nu ar fi fost eliminat in minutul 17, am fi castigat cu siguranta acest meci, dar apoi am castigat un punct cu mare noroc. Sper ca FC Arges sa reintre in Liga I, pentru ca Pitestiul a avut si are mereu jucatori de valoare."

Dan Petrescu - antrenor Unirea

Unirea Urziceni a ramas in 10 jucatori in minutul 17. Bogdan Mara a primit direct cartonasul rosu pentru lovirea lui Avramescu cand mingea era in alta parte a terenului. Jucatorul pitestean a primit si el cartonas galben.

Cosmin Nastasie a lovit de doua ori barele portii Unirii. Mai intai in minutul 23, cu un sut din afara careului, mingea lovind insa bara laterala a portii lui Mircea Oltean, apoi in minutul 43, cand a expediat balonul cu capul, de la sase metri, in stalpul din stanga portii lui Oltean. A treia bara pentru pitesteni a venit in minutul 54, la un sut puternic al lui Ciprian Tanasa.

Desi cu un om mai putin, Unirea a marcat prima. Razvan Paduretu a inscris cu un sut puternic din afara careului mare pitestean, in minutul 55.

Daniel Balan a expediat un sut de la marginea careului in dreapta portarului Mircea Oltean, in minutul 72, restabilind egalitatea.

FC Vaslui - FC National 1-0

Buhaescu '31

"A fost un joc pe care puteam sa-l castigam detasat, dar puteam sa-l si pierdem. S-a jucat deschis si a contat foarte mult pentru noi. Nu reusim sa ne desprindem decisiv pe tabela de marcaj. Totusi, sunt multumit de echipa, de ceea ce au realizat. Sa faci 38 de puncte in 22 de meciuri nu este prea usor. Mi se pare chiar mult."

Viorel Hizo - antrenor FC Vaslui

"Nu am ce sa le reprosez colegilor mei. S-au daruit, au muncit, in schimb am fost o echipa lipsita de sansa, la fel ca si in meciul cu UTA, in conditiile in care am avut multe ocazii si nu am marcat. Am avut mare ghinion. De arbitri, pot sa spun doar ca sunt penibili. Daca cineva are ceva cu noi, atunci sa spuna ca vrea sa desfiinteze FC National."

Eugen Nae - antrenor/jucator FC National

Inceputul partidei a apartinut bancarilor, Borbely si Cursaru trecand pe langa deschiderea scorului.

Vasile Buhaescu a punctat la prima atingere a balonului. Intrat pe teren in minutul 29, in locul lui Neagu, vasluianul a marcat in minutul 30 dupa un sut plasat de la marginea careului.

Vasluienii au prins aripi si trec de doua ori pe langa al doilea gol, in interval de cateva minute, de fiecare data prin Mike Temwanjera. Sutul sau a trecut de fiecare data putin pe langa poarta.

La meci a fost prezenta si o galerie a bucurestenilor, care a afisat mesajul "Pasiunea noastra pentru FC National nu retrogradeaza".