In rasetele neincrezatoare ale ziaristilor acreditati pe langa Palatul Victoria, secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, a dat citire documentului:

"Reprezentantii serviciilor publice sunt obligati sa ii trateze pe cetateni atent si politicos, sa formuleze un raspuns clar la cererile acestora intr-un interval prestabilit, sa raspunda prompt reclamatiilor,

sa ia masuri de eliminare a timpilor de asteptare la ghisee si sa nu accepte «atentii» pentru serviciile furnizate".

Pe langa amabilizarea aproape instantanee a functionarilor de la ghisee, Guvernul a mai anuntat si alte minuni.

Numerele de inmatriculare a autoturismului vor fi acordate in maxim doua ore, de la 1 iunie 2007, iar numerele de inmatriculare preferentiale vor fi emise tot in termen de doua ore, dar de la 1 ianuarie 2008.

Cazierul va fi eliberat imediat, incepand cu luna iulie 2007, in toate judetele cu exceptia municipiului Bucuresti unde masura va fi aplicata de la 1 ianuarie 2008.

Certificatele fiscale pentru firme vor fi acordate in maxim doua ore, incepand cu 1 septembrie 2007, iar documentele de la Registrul Comertului vor fi eliberate imediat, de la 1 iunie 2007.

Memorandumul urmareste uniformizarea acestor masuri, pentru ca in anumite judete, cum ar fi Bihorul, ele au fost deja indeplinite. "La fel ca dumneavoastra au ras si jurnalistii de la Bihor, iar apoi s-au dus la Pasapoarte si au vazut cum se fac in doua ore", a spus secretarul general al Guvernului.

Integral in Gandul