Profesorii care vor participa la organizarea si desfasurarea tezelor cu subiect unic vor castiga in plus, la salariu. Un presedinte de comisie de evaluare primeste 200 de lei, iar un profesor evaluator va fi platit cu 2,25 de lei pentru fiecare lucrare evaluata.

Reprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) au stabilit in cadrul Comisiei de Dialog Social din 9 mai modul de plata pentru dascalii care participa la organizarea si desfasurarea tezelor cu subiect unic, la clasa a VII-a.

Astfel, in comisiile scolile, unde se desfasoara aceste evaluari, profesorii vor fi platiti dupa cum urmeaza: presedintele - 120 lei, membrii - 60 de lei/ persoana iar asistentii - 30 de lei/ persoana.

In cadrul comisiilor din centrele de evaluare, presedintele este remunerat cu 200 lei, membrii cu 120 de lei/ persoana si profesorii evaluatori cu 2,25 lei/lucrare evaluata. Aceste sume vor fi aprobate prin ordin de ministru.

La solicitarea sindicatelor privind contractul colectiv de munca pe ramura invatamant, s-a convenit ca partile semnatare, respectiv MECT si federatiile sindicale reprezentative din domeniul educatiei, sa inainteze acordul comun de reinregistrare a contractului colectiv de munca existent catre Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse.