Parlamentarii liberali isi vor da demisia in cazul in care Traian Basescu va obtine peste 8 milioane de voturi la referendumul din 19 mai, a declarat vineri la Arad, vicepresedintele PNL, deputatul Dan Radu Rusanu, tranmsite NewsIn.

Declaratia liberalului vine ca replica la afirmatiile repetate ale lui Traian Basescu, potrivit caruia Parlamentul ar trebui dizolvat sau cei 322 de parlamentari, care au votat pentru suspendarea presedintelui, ar trebui sa demisioneze, daca votul electoratului impotriva suspendarii este majoritar.

"Cei 322 care am votat impotriva domnului Basescu avem in spate cam 8 milioane si ceva de voturi. Daca domnul Basescu ia mai mult de 8 milioane atunci ne vom da demisia, dar hai sa vedem cu cat castiga referendumul", a declarat Dan Radu Rusanu.

Rusanu a mai declarat ca situatia nu se va schimba daca Traian Basescu va fi reconfirmat in functia de presedinte in urma referendumului din 19 mai, intrucat „Parlamentul este acelasi si va ramane la fel de necooperant“, asemenea Guvernului si partidelor politice.