Tenismanul spaniol Rafael Nadal l-a invins in finala turneului din seria Masters de la Roma pe chilianul Fernando Gonzalez in doua seturi, scor 6-2, 6-2 si a devenit primul jucator care triumfa de trei ori consecutiv in capitala Italiei. Aceasta este a 77-a victorie la rand pe zgura a lui Nadal.

In semifinale Nadal a trecut de rusul Nikolai Davidenko, cu 7-6, 6-7, 6-4 si inregistra un nou record in circuitul profesionist de tenis: 76 de victorii consecutive pe o singura suprafata. Precedentul record, 75 de victorii, ii apartinea lui John McEnroe si fusese realizat intre 1983 si 1985 pe carpeta-indoor.

Inaintea sa, doar doi jucatori se impusesera de trei ori la Roma: austriacul Thomas Muster si cehul Jaroslav Drobny, dar niciunul nu reusise trei succese consecutive.

Nadal si-a imbunatatit recordul incredibil in finalele disputate in circuitul profesionist, castigand pentru a 21-a din cele 24 de finale disputate la profesionisti, procentajul sau de victorii fiind de 0,875, fata de 0,770 al lui Federer si de 0,727 al lui Pete Sampras. Rafael Nadal a castigat ultimele 13 turnee pe zgura la care a participat.