Bara a cumparat, acum doua saptamani, si cotidianul „Ziarul”. Totodata, a deschis postul Sport Total FM si are planuri si cu un post de televiziune.

Istoric agitat

In urma cu trei luni, Nicolae Bara a cedat actiunile redactiei „Sport Total”. „„Sport Total” era concesionat unei firme detinute de redactie de acum trei luni. L-am cesionat ca asa au zis ei ca, in acest fel, vor avea performante mai bune.

Am convenit sa concesionez ziarul pe o perioada de sase luni, urmand ca apoi sa stabilim, in functie de rezultate, daca si ei vor intra ca parteneri”, a declarat Bara pentru EVZ.

Potrivit unor informatii EVZ, concesionarea actiunilor a venit intr-un moment in care ziarul era pe punctul de a fi inchis. Conform acelorasi surse, Bara a vrut sa inchida „„Sport Total” in mai multe randuri, prima data la doar cateva luni de la lansarea ziarului.”

Luni seara, la trei luni de cand redactia a preluat managementul, Nicolae Bara a redevenit proprietarul ziarului. Bara spune ca a facut miscarea pentru ca „Sport Total” a acumulat datorii de doua miliarde de lei la tipografia detinuta tot de el.

„Nu si-au platit tiparul de trei luni, nu i-am mai lasat sa tipareasca. Au fost avertizati in legatura cu datoria”, spune Bara, adaugand ca „nu am de gand sa mai scot „Sport Total”„.

Contactat de EVZ, Andrei Balan, ex-director „Sport Total”, a declarat ca „redactia isi pastreaza momentan dreptul la o tacere, dar va reveni cu amanunte”.

Televiziunea e pe drum

„Sport Total” se inchide, dar Nicolae Bara are planuri legate de o publicatie sportiva. Bara a declarat pentru EVZ ca intentioneaza sa dezvolte si alte saptamanale, inclusiv unul cu profil sportiv, impreuna cu echipa editoriala de la „Ziarul”. De altfel, redactia „Ziarul” s-a mutat deja in sediul „Sport Total”.

Nicolae Bara spune ca a cumparat doar echipa de productie de la „Ziarul”, nu si firma care il edita. Potrivit Biroului Roman de Audit al Tirajelor, „Ziarul” vindea in ultima perioada a anului trecut 23.500 de exemplare in fiecare zi.

In proiect este si un post de televiziune. „Studioul e pregatit, iar licenta este luata intr-un proiect cu mai multi parteneri”, a spus Bara, fara a da insa mai multe detalii.

Integral in Evz