De altfel, toti investitorii austrieci prezenti la acest forum au avut numai cuvinte de lauda la adresa Romaniei si in special a Capitalei, considerata un partener strategic pentru Austria si Uniunea Europeana prin disponibilitatea si transparenta de care a dat dovada pana acum.

Presedintele Consiliului de Administratie al Raiffeisen International Bank, Walter Rothensteiner, este de parere ca „nu exista nici un oras care s-a dezvoltat asa ca Bucurestiul, de la deschiderea UE”.

Acesta a asemanat capitala Romaniei cu orase precum Moscova si Shanghai. „De fiecare data cand vin la Bucuresti nu mai recunosc orasul.

Afacerile infloresc, exista multe investitii, austriecii sunt reprezentati foarte bine atat ca persoane fizice, cat si juridice.

Avem multi romani care lucreaza la noi, la banca, si sunt oameni harnici si de succes. Manifestam un interes foarte mare pentru Romania”, a mai adaugat Walter Rothensteiner.

Acesta spune ca austriecii sunt investitori de succes in Romania si ca „fiecare al saselea euro investit vine din Austria”.

Prezent la acest Forum, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei, Laszlo Borbely, a facut o prezentare a proiectului Esplanada-in valoare de 800 milioane euro „care va schimba total imaginea Bucurestiului”.

Integral in Gandul