Liderul mondial, elvetianul Roger Fererer, a triumfat pentru a patra oara pe zgura de la Hamburg, al cincilea turneu din seria Masters a anului. In finala, Federer a trecut de marele sau rival, spaniolul Rafael Nadal, cu 2-6, 6-2, 6-0. Nadal pierde primul sau meci pe zgura dupa 81 de victorii consecutive, perioada in care a castigat 13 turnee.

Cei doi s-au intalnit o singura data in 2007, in finala Mastersului de la Monte Carlo, castigata de Nadal cu 6-4, 6-4. Victoria din Germania este prima pe zgura a lui Federer impotriva spaniolului. In intalnirile directe, Nadal conduce cu 7-4.

Ultima infrangere pe zgura a lui Rafael Nadal data din aprilie 2005, cand pierdea la Valencia in sferturile de finala, impotriva rusului Igor Andreev.

Mastersul de la Hamburg este al treilea turneu castigat de Federer in 2007, dupa victoriile de la Dubai si de la Openul Australiei.

Peste o saptamana debuteaza al doilea turneu de mare slem al anului, Openul Frantei de la Roland Garros. In finala de la Paris din 2006, Rafael Nadal l-a invins pe Roger Federer cu 1-6 6-1 6-4 7-6(4).