Preturile terenurilor din apropierea Bucurestiului au facut foarte multa vreme subiectul unor speculatii serioase. In ultimii ani, evolutia inregistrata pe aceasta piata a fost una alerta, si peste asteptarile multor specialisti.

Acum, se mizeaza pe o scumpire de 10%, pana la sfarsitul anului 2007, dar ca de obicei, exista loc de surprize, procentele de crestere a preturilor fiind influentate de gradul de dezvoltare al zonei respective.

Exista voci care sustin ca in anumite locatii preturile terenurilor vor stagna. Cei care doresc sa obtina un randament bun prin achizitionarea unei parcele pentru a o revinde ulterior la un pret mai mare trebuie sa tina cont de proiectele anuntate in acea zona. S-ar putea spune ca ne apropiem de o stare de normalitate.

Tendintele de dezvoltare incep timid sa dicteze preturile. Investitorii sunt interesati de terenurile potrivite pentru constructii rezidentiale colective, de lux sau middlle class. Parcelele mari cu acces la toate conditiile necesare dezvoltarii proiectelor de acest tip sunt cele mai cautate.

Dat fiindca stocul se epuizeaza, cumparatorii au inceput sa se orienteze catre fostele platforme industriale. Cu toate acestea zonele de maxim interes, raman cele din nordul capitalei. Oferta actuala de terenuri din Capitala este dominata de parcele mici. In afara orasului spre zona de nord, Baneasa, Ionescu-Sisesti, Bucurestii Noi, Soseaua Nordului se gasesc parcele de peste 10.000 mp.

Integral in Curentul