Microsoft a dezvaluit marti o categorie de produse numita Surface Computing, de la care care spera sa ii aduca miliarde de dolari, relateaza editia online a publicatiei „BusinessWeek“. Microsoft Surface este un ecran care functioneaza prin atingere, fara sa fie nevoie de tastatura sau de mouse, precum in filmul SF „Minority Report“.

Folosind un ecran cu o suprafata relativ mare, de 30 de inch, de tip tabletop, intr-o maniera similara celei din filmul „Minority Report“, utilizatorii interactioneaza cu interfata prin atingere, renuntind total la interfetele traditionale pentru utilizatori.

Interfata Surface Computing a fost proiectata sa fie complet intuitiva, fara sa fie necesare instructiuni de folosire sau training pentru a invata cum sa interactionezi cu suprafata respectiva. Persoanele folosesc Microsoft Surface selectind obiecte cu degetele, apoi miscindu-le sau configurind diferite file gen fotografii sau harti.

Microsoft Surface functioneaza in prezent pe baza a patru proprietati principale. Prima este „interactiune directa“ si permite utilizatorilor sa „prinda“ obiecte pe ecran cu miinile sau cu degetele si sa le miste in mod natural pe toata suprafata ecranului.

Integral in Cotidianul