Singura reprezentanta a Romaniei ramasa in concursurile de simplu la al doilea Grand Slam al anului, Ioana Raluca Olaru a parasit competitia in turul al treilea, fiind invinsa de sarboaica Ana Ivanovic, cap de serie numarul 7, cu 6-2, 6-0.

Olaru, 18 ani, a inregistrat cea mai buna performanta din cariera prin prezenta in saisprezecimile de finala ale turneului de la Paris. Romanca a venit din calificari, unde a trecut pe rand de Sara Errani din Italia, Ekaterina Makarova din Rusia si Angelika Bachmann din Germania.

Pe tabloul principal, Olaru a invins-o in primul tur pe Iulia Vakulenko din Ucraina, cap de serie numarul 30, si pe Tatiana Poutchek din Belarus, devenind prima romanca dupa sase ani in 16-imile unui turneu de Grand Slam. Olaru va intra in primele 100 de jucatoare ale lumii, dupa ce incheiase anul 2006 pe locul 311.

Pentru accesul in turul trei la Roland Garros, Raluca Olaru a primit un cec in valoare de 39.400 de euro.

Si Andreea Vanc a parasit zgura parisiana, fiind eliminata in turul doi al probei de dublu, unde a facut pereche cu rusoaica Anastasia Rodionova. Cele doua au ratat calificarea in optimile de finala, fiind invinse de cuplul Alicia Molik/Mara Santangelo (Australia/Italia) cu scorul de 6-2, 4-6, 6-4.