Orice film de actiune care se respecta are, in rolul principal, actori celebri, femei frumoase si masini una si una. Si filmele cu Agentul 007 folosesc aceasta reteta de succes. Jurnalistii de la cars.com au realizat un top al automobilelor folosite de-a lungul timpului de celebrul James Bond. Primul loc il ocupa un Aston Martin DB5, 1964.

Masina a fost condusa de Sean Connery in productia “Goldfinger” (1965). Expertii sunt de parere ca “nimic nu intrece aceasta masina. Au aparut multe la televizor de-a lungul anilor, dar niciuna nu a fost atat de bine echipata.

Avea scaunul pasagerului catapultabil, dispozitiv de inprastiat ulei pe sosea, mitraliere, scut antiglont, capace de roti cu baionete de taiat cauciucuri. Cred ca a fost pe gustul oricarui barbat, de la adolescenti, la pensionari.”

Pe locul 2, un Lotus Esprit, 1975, in filmul “The Spy Who Loved Me” (1977).

Nu este doar o masina care inspira viteza si atunci cand sta pe loc, ci se transforma intr-un submarin care lanseaza mine subacvatice si rachete anti avion. La realizarea filmului au fost folosite sase astfel de masini ca modele in miniatura - insa nici una nu a fost cu adevarat subacvatica. Una dintre ele se afla azi in patrimoniul fundatiei Ian Fleming.

Pe locul 3, un BMW 750iL, 1997, in filmul “Tomorrow Never Dies” (1997). Dupa un BMW Z3 (prima masina a lui Bond care nu a fost construita in Anglia) cu care a aparut in “GoldenEye”, Pierce Brosnan a primit un model superior, BMW 750iL. Bond controla masina folosind un telefon special care ii permitea sa actioneze armamentul din dotare.

Pe locul 4, Aston Martin Volante, 1985, in “The Living Daylights” (1987). La prima aparitie in rolul lui 007, Timothy Dalton a condus aceasta masina ingenioasa. In dotarea ei se aflau gemuril blindate, un tun cu laser si rachete.

Pe locul 5, Bentley Mark IV Convertible, din anii 30, in pelicula “From Russia With Love” (1963). Nu este exact masina cu care Bond ar deveni celebru pe strada. Nu avea nici un fel de armament instalat la bord, in schimb avea un singur dispozitiv “high level” pentru 1963 - un telefon.