Ah, in fine scena politica revine la normal dupa toata agitatia cu suspendarea. Analisti politici, amatori sau nu, putem sa ne intrebam, relaxati asa cum se cuvine, ce vraji a mai facut casta conducatoare? Ce vrajeli au mai spus purtatorii de cuvinte grele? E totul in regula. Le-au aruncat unul dupa altul intr-un joc inofensiv si repetitiv, un spectacol fara urmari si fara prea multa noima.

Dl Basescu a continuat sa se lupte cu oligarhii care pun gand rau poporului. Reprezentantii PNL au continuat sa-l atace, pe mai multe voci, pe motiv ca-i tot ataca. De fapt, acum citesc ca presedintele doreste sa distruga partidele istorice. Pentru ca e bolnav psihic. Guvernul PNL e stabil. PNL e dispus sa treaca in opozitie. Si da-i si lupta-i, si lupta-i si da-i.

Imperiul (electoral) democrat contrataca: PNL si PSD trebuie sa faca public protocolul de guvernare. “Tradare sa fie, dar s-o stim si noi!” consemneaza rapid nenea Iancu, analitic si sobru asa cum ne-a obisnuit. Democratii au pregatit chiar esecul categoric al unei motiuni de cenzura in intampinarea dezvaluirii acestui protocol.

Ma intreb, daca stiu deja ce o sa se intample, atunci de ce nu asteapta sa se intample? Daca intelegerea asta chiar exista atunci o sa se vada (odata) pusa in practica. Desi titulatura poate induce in eroare, secretarii de stat nu se pot numi in secret.

PSD vede insa un cu totul alt protocol. Purtatorul lor de cuvant vede enorm si simte monstruos ca Alianta D.A. continua sa existe. Motiunea de cenzura este doar o lupta pentru suprematie in cadrul ei.

Pai daca atunci cand sunt aliati se ataca cu motiuni de cenzura de-o parte si referiri la echilibru mental de cealalta, te intrebi oare ce-o sa-si faca aceste partide odata ce-o sa fie efectiv in opozitie? PSD nu ne lamureste; sau poate ca o face. Ca un partid autentic de opozitie ce se afla, social democratii vor depune cu emfaza trei motiuni simple si inutile.

Dar pana atunci liderul PSD mai spune (ca si reprezentantii PNL, asa ca intre aliati) ca PD ar trebui sa-si retraga oamenii si din administratia locala, adica acele persoane care sunt pe posturi de functionari publici; deviza transpartinica fiind “apoliticii nostri sunt mai buni decat ai vostri”.

Gandesc ca PSD ar putea sa depuna o motiune suplimentara pe tema asta, intitulata “Jos de la putere cu opozitia!”

Bun, acum ca am trecut in revista pozitiile de uichend ale partidelor, e timpul sa le uitam. Altceva mai bun nu putem face cu ele.

Dezbate pe Blogul lui Doc