Aplicarea noilor conditii de creditare a condus la un boom al finantarilor la BRD. Creditele au crescut nu doar ca volum, ci si ca valoare medie. „Valoarea medie a unui credit de consum a crescut cu 100% fata de media calculata pina la 1 iunie“, au declarat pentru Cotidianul reprezentantii bancii. In acelasi timp, BRD a inregistrat cresteri ca volum de credite acordate.

Potrivit reprezentantilor bancii pe segmentul creditelor de locuinta, numarul cererilor a crescut cu aproximativ 300%, in timp ce solicitarile pentru credite de uz personal au inregistrat un avans de 10%. Valoarea medie a creditelor de locuinta a urcat si ea cu aproximativ 25%.

In privinta acordarii creditelor cu avans zero, BRD sustine ca nu impune un venit minim necesar pentru obtinerea unei astfel de finantari.

„BRD nu impune conditii de venit minim pentru a putea beneficia de gradul de indatorare de 70% si/sau de avansul de 0%.

Prin urmare, pentru a obtine finantarea proiectului imobiliar in proportie de 100%, trebuie ca rata la creditul imobiliar (+alte datorii, daca este cazul) sa reprezinte cel mult 70% din venitul net (dupa deducerea cheltuielilor de subzistenta)“, spun reprezentantii bancii.

integral in Cotidianul