Partidul Democrat a depus, luni, la Camera Deputatilor motiunea simpla "Astazi, criza in sanatate are un nume propriu: Eugen Nicolaescu". Democratii ii cer premierului sa il revoce pe ministrul Sanatatii ca urmare a mangementului sau "dezastruos" si a incalcarii repetate a legii.

Democratii ii reproseaza lui Nicolaescu ca a ignorat prevederile din programul de guvernare si ca a lipsit bolnavii de sume de bani, angajand cheltuieli fara o finalitate.

Si PSD depune o motiune pe acelasi subiect, dar la Senat.

Daca o motiunea simpla este adoptata de Parlament, solicitarea inclusa in text, cu exceptia celei de demitere a unui ministru, devine obligatorie pentru Guvern.

"Ministrul Decebal Traian Remes, groparul agriculturii"

La scurt timp dupa prima motiune, PD a depus si o motiune simpla pe tema Agriculturii.

PD spune ca motivul depunerii acestei motiuni il constituie situatia dramatica a agriculturii romanesti, cauzata de subfinantare, lipsei de perspectiva si a coruptiei ce domnesc in acest sector cheie al economiei romanesti.

"Constatam ca agricultura a devenit cenusareasa guvernului Tariceanu. Este de necrezut cu cata nestiinta si rea-credinta premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul agriculturii Decebal Traian Remes, trateaza agricultura si spatiul rural romanesc, domenii care ar trebui sa aiba prioritate absoluta pentru orice guvernare", se mai arata in motiune.

Principalele acuze aduse in aceasta motiune simpla sunt:

-Intarzierea absorbtiei fondurilor europene pentru agricultura

-Gestionarea defectuasa secetei

-Incompetenta, intarziere si birocratie - caracteristicile politicii de subventionare a agriculturii in 2007

-Sistemul de creditare a agriculturii nu este unitar si coerent

-Retrocedarile proprietatii treneaza sub privirile indiferente ale conducerii Ministerului Agriculturii.

-Abandonarea descentralizarii Ministerului Agriculturii