Se spera ca tratamentul care va fi aplicat pacientilor suferinzi de cancer non-microcelular, cea mai des intalnita forma a bolii, va putea preveni o revenire a bolii dupa operatie.

De asemenea un alt efect al medicamentului va fi prelungirea vietii pacientilor, al caror sistem imunitar va fi capabil sa recunoasca si sa distruga celulele cangerigene. Cancerul pulmonar are una din cele mai ridicate rate de mortalitate, peste 85% din bolnavi decedand in primii cinci ani de la instalarea bolii.

Incercarile companiei de a gasi un antidot al cancerului pulmonar sunt privite cu suspiciune mai ales dupa ce s-a demonstrat ca unul din produsele lansate de GSK, Avandia, pentru combaterea diabetului mareste riscul unui infarct.

In ciuda dezminitilor oferite de companie, cotatia actiunilor pe Bursa a inregistrat o scadere de 10%, iar vanzarile produsului au scazut puternic.

Glaxo intentioneaza sa lanseze alte cinci medicamente impotriva cancerului, printre care Cervarix - pentru cancerul cervical - si Pazopanib - pentru cel renal.

Restul medicamentelor au ca scop reducerea suferintelor pacentilor care sunt supusi la chimoterapiei.

Prin lansarea acestor tratamente Glaxo intentioneaza sa atace o piata cu o valoare anuala de 20 de miliarde de lire sterline.