Un raport realizat de specialisti a oferit rezidentilor orasului si companiilor de asigurari o harta detaliata a riscurilor.

Una dintre problemele cu care se confrunta autoritatile orasului este dorinta oamenilor de a-si reconstrui casele, afectate de Katrina, in zonele cu vulnerabilitate maxima.

In urma uraganului Katrina care a lasat in urma 1700 de victime, o parte a orasului a beneficiat de investitii de un miliard de dolari in reconstructia si consolidarea digurilor, insa lucrarile au fost insuficiente.

Astfel, riscul inundatiilor ramane foarte mare, grupul de ingineri incearcand sa informeze localnicii asupra pericolelor printr-o harta detaliata disponibila pe internet.

O furtuna de o intensitate mai mica decat aceea a uraganului Katrina ar putea acoperi anumite zone din New Orleans cu 2,5 metri de apa, cele mai vulnerabile cartiere fiind cele din nordul orasului, aflate in apropierea lacului Pontchartrain si Ninth Ward.

Pana in 2011 este de asteptat ca programul de consolidare a a sistemelor de protectie sa se finalizeze prin constructia a 560 de kilometri de diguri.