Cu suportul financiar al noilor actionari, MKB Romexterra incearca acum sa castige teren pe piata companiilor exportatoare, dar si in finantarea de proiecte. "Incercam sa castigam expunere pe companiile cu activitati de export", spune Magdalena Manea, vicepresedinte executiv al MKB Romexterra.

Participarea grupului Bayern LB in actionariat ne deschide accesul catre un numar important de companii germane care au o prezenta solida pe piata locala", a declarat pentru ZF Magdalena Manea.

In vara trecuta, banca maghiara MKB Bank, o subsidiara a puternicului grup german Bayern LB, a cumparat pachetul majoritar de actiuni al Romexterra Bank, in cadrul unei oferte publice.

Maghiarii au decis in primavara reorganizarea conducerii bancii, prin separarea administrativului de executiv. Magdalena Manea s-a alaturat echipei de conducere in toamna trecuta, ca director executiv, venind de la centrala Raiffeisen International din Viena.

In primavara a fost numita in echipa executiva ca vicepresedinte, alaturi de Adrian Preda. Actionarii l-au pastrat la conducerea bancii pe Adrian Radu, ca presedinte executiv.

MKB Romexterra este unul dintre jucatorii din esalonul al doilea, cu o cota de piata la sfarsitul anului trecut de numai 0,7%, corespunzatoare unor active de 1,22 miliarde de lei (361 de milioane de euro).

Integral in Ziarul Financiar