Votul la motiunea depusa de PSD pe tema Agriculturii s-a amanat, din lipsa de cvorum, deputatii urmand sa decida asupra motiunii, joi, la ora 12.00. Parlamentarii PNL si UDMR au boicotat votul. Liberalii au fost primii care au parasit sala in momentul inceperii votarii, gestul lor fiind urmat si de UDMR.

Dezbaterea nu a fost lipsita de surprize, una fiind legata de presedintele de sedinta, social-democratul Eugen Nicolicea, care a cerut intreruperea dezbaterilor timp de 10 minute, deranjat fiind de "somnul" si plictiseala unor ziaristi. "Va rog sa ocupati pozitii decente in sala si sa-i treziti pe colegii dvs. care dorm", s-a adresat pesedistul reprezentantilor presei.

Dezbaterea motiunii simple a PSD “Patru milioane de lei subventie pentru fiecare teren agricol” a inceput, marti, la Camera Deputatilor. Semnatarii motiunii cer adoptarea unor masuri pentru rezolvarea crizei din Agricultura.

Ministrul Agriculturii: "Ma simt ca elevul la scoala"

Coincidenta a facut ca marti sa fie ziua de nastere a ministrului Agriculturii, care dupa amanarea votului la motiune a declarat: „Ma asteptam la un zece cu steluta, nu mi-au dat nota. Cred ca trebuie sa-si intrebe sefii unii”.

Intrebat daca amanarea votului la motiune este un cadou de ziua lui, Remes a replicat:„Cum sa consider un cadou de ziua mea? Eu nu ma pot duce acum sa beau un pahar de bere linistit. Raman in continuare sub tensiune... Ma simt ca elevul la scoala. Ieri nu am fost ascultat. Azi am stiut lectia, dar nu mi-au dat nota”.

In schimb, la inceperea dezbaterilor, Decebal Traian Remes era mult mai curajos: "Nimeni nu poate construi un buget pentru agricultura mai bine decat mine. Bugetul lui Remes pentru 2008 va deveni de referinta, nimeni nu va mai putea sa coboare la cifra de rusine din acest an", a declarat Decebal Traian Remes.

Acesta a precizat ca la rectificarea bugetara de miercuri va obtine 2,41 miliarde de lei, urmand ca pana in toamna bugetul Ministerului Agriculturii sa creasca pana la 1,88 % din PIB.

Banii vor fi folositi pentru a acorda despagubiri pentru culturile agricole afectate de seceta, pentru realizarea culturilor de toamna, a mai spus Remes.