Parlamentarii au hotarat, joi, ca Alexandru Sassu sa fie presedinte interimar al TVR si Rasvan Popescu interimar la CNA, pana la 1 octombrie. Senatorii si deputatii au amanat astfel, din lipsa de cvorum, pana la toamna numirea conducerilor TVR si CNA.

Citeste pe acelasi subiect:

Rasvan Popescu, propus presedinte al CNA

Blogul lui Comanescu: Protest al COM anti-politizarea TVR

Solutia a fost sugerata de presedintii celor doua Camere ale legislativului, Nicolae Vacaroiu si Bogdan Olteanu, care au propus plenului reunit votarea a doua hotarari in acest sens.

Rasvan Popescu a fost nominalizat, joi dimineata, pentru presedintia CNA, cu 6 voturi pentru si 4 impotriva.

Miercuri, parlamentarii n-au putut valida componenta Consiliilor de Administratie al TVR si Societatii Romane de Radio, tot din lipsa de cvorum.

Joi, situatia nu s-a schimbat pentru ca senatorii si deputatii au decis la propunerea presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, amanarea pentru sesiunea parlamentara care va incepe la 1 septembrie a votului asupra desemnarii unor membri in Consiliile de Administratie ale SRTV si SRR.

  • Rasvan Popescu

    Este membru CNA din 2000. A urmat cursurile Facultatii de Geologie si Geofizica din cadrul Universitatii din Bucuresti si este membru al Uniunii Scriitorilor.

    A fost corespondent al BBC intre 1992 si 1996, iar in perioada 1997 - 1998 a fost redactor-sef in Televiziunea Romana si coordonator al emisiunii de dezbateri "Editie speciala".

    Intre 1998 si 1999, Rasvan Popescu a ocupat functia de secretar de stat, sef al Departamentului de Informatii Publice si Purtator de Cuvant al Guvernului Romaniei, iar in perioada 1999 - 2000 a fost consilier de stat si purtator de cuvant al Presedintiei, in timpul mandatului lui Emil Constantinescu.

  • Alexandru Sassu


    Este de profesie inginer, a absolvit Institutul Politehnic Bucuresti, are 52 de ani si este tatal a doi copii.

    Este membru PSD din 2003, iar, in prezent, ocupa functia de secretar executiv in acest partid, pe probleme de marketing politic si cercetarea opiniei publice.

    Inainte sa se inscrie in PSD a fost parlamentar PD timp de 11 ani si a facut parte din conducerea Comisiei de cultura, arte, mijloace de informare in masa a Camerei Deputatilor.

    Alexandru Sassu a fost propus, in data de 5 iunie, de Biroul Permanent National al PSD ca membru reprezentant in Consiliul de Administratie al SRTv si a fost avizat, in data de 12 iunie, de Comisiile de cultura ale Parlamentului, intr-o sedinta comuna.