Incendiile de padure provocate de canicula fac ravagii in Grecia. Doua persoane au murit, joi, intr-un incendiu izbucnit in apropierea orasului Larissa, in centrul Greciei, a anuntat serviciul elen de pompieri, relateaza AFP.

Corpurile carbonizate ale celor doua victime, cu varste de 36 si 42 de ani, au fost recuperate joi dimineata. Cele doua persoane au fost victimele unui incendiu izbucnit miercuri dupa-amiaza in regiune.

Alte doua persoane care le insoteau au scapat cu viata. Serviciile de pompieri au deschis o ancheta pentru a determina imprejurarile in care s-a produs incidentul.

Grecia se confrunta cu un val de caldura fara precedent care afecteaza aceasta tara de opt zile. Atena a solicitat ajutorul UE pentru a lupta impotriva incendiilor declansate din cauza caniculei, iar Franta si Italia au anuntat ca vor trimite in cursul zilei de joi doua avioane cisterna fiecare, de tip Canadair.

Autoritatile elene au lansat deja alerta rosie in Attica, Peloponez (sud), Calcidica (nord), si in marile insule de la Marea Egee, dupa ce serviciilor de meteorologie au anuntat furtuni violente in aceste regiuni.

In total, 120 de focare de incendii au fost inregistrate de miercuri dimineata pana joi dimineata, pe intreg teritoriul Greciei. Majoritatea au fost stinse, dar opt mari incendii fac inca ravagii in mai multe regiuni ale tarii.