„Noi trebuie sa stim sa adunam oameni, nu sa-i imprastiem”, a apreciat Iliescu exprimandu-si regretul si cu privire la demisia lui Vasile Dancu. Fostul sef al statului spune ca este loc in PSD pentru toata lumea, si pentru grupul de la Cluj, care e format din „oameni valorosi”, chiar daca „numai trei”.

Riposta firava

Revenirea lui Nastase, incurajata atat de Iliescu, cat si de anumiti lideri de filiale, constituie o problema insa pentru Mircea Geoana.

Presedintele PSD se confrunta nu numai cu nerabdarea lui Nastase de a fi din nou conducator, ci si cu criticile vehemente ale acestuia. Geoana, in ciuda faptului ca a promis sanctiuni severe fata de membrii PSD care vor mai ataca partidul, trateaza cu blandete atacurile venite din partea lui Adrian Nastase.

Dupa mai multe zile de tacere, presedintele PSD a replicat destul de bland. Geoana l-a acuzat pe Nastase ca s-a angajat intr-o campanie cu miza personala - revenirea in fruntea PSD - costisitoare pentru partid.

„Fiecare leu care este cheltuit in aceasta campanie pe seama partidului il indeparteaza pe Adrian Nastase de scopul pe care si-l propune”, a avertizat Geoana.

Acesta nu numai ca nu-l invita pe Nastase sa revina, dar i-a retezat scurt dorinta de a conduce din nou partidul. „Ca sa poti sa fii intr-o echipa de conducere ai nevoie, in orice institutie democratica, sa te propuna cineva, sa te aleaga cineva.

Domnul Nastase nu a candidat, nu a fost propus si nu are cum sa vina in echipa de conducere altfel decat prin mecanismul votului democratic din partid”, a conchis Geoana.

Tinta: Geoana

Nastase ataca iar din blogosfera

Adrian Nastase a lansat ieri, pe blogul personal, un nou atac la adresa lui Geoana. El l-a acuzat pe actualul presedinte al PSD ca nu a mai vrut sa se intalneasca cu el, desi stabilisera o intrevedere.

Fostul premier sustine ca sambata, in timpul receptiei de Ziua Frantei, stabilise impreuna cu Geoana si Roman sa se vada marti, la ora 10.00, la sediul PSD, pentru a discuta despre pactul pe educatie.

„Ce a urmat? Marti, la prima ora, sefa de cabinet a lui Geoana a comunicat la mine la birou ca a intervenit ceva in programul lui Geoana si ca intalnirea nu va mai avea loc, urmand sa fie reprogramata in august.

Ce am aflat de la Petre Roman? Petre Roman a fost la intalnire iar Geoana i-a spus ca eram ocupat si ca nu am putut veni”, a povestit Nastase.

Se pare ca Geoana i-a retras invitatia lui Nastase deranjat de atacurile lansate de acesta.

Integral in Evz