Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care grupul bancar italian Intesa Sanpaolo a preluat controlul asupra bancii CR Firenze Romania, se arata intr-un comunicat al institutiei. O decizie cu privire la aceasta operatiune de concentrare economica urmeaza a fi adoptata in termen de 30 de zile de la data la care notificarea va deveni efectiva.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent deja pe piata romaneasca a produselor si serviciilor bancare prin Banca Comerciala Sanpaolo IMI Bank Romania.

Potrivit Legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a firmelor implicate intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a zece milioane euro si exista cel putin doua companii implicate in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifrã de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro.

Intesa Sanpaolo a preluat, in luna martie a anului trecut, 56,23% din capitalul social al grupului bancar CR Firenze din Italia, actionarul majoritar al CR Firenze Romania. La finele anului treut, CR Firenze Romania detinea active de 75,4 milioane de euro si detinea o cota de piata de 0,15%.