Presedintele concernului energetic german E.ON, Wolf Bernotat, s-a aflat timp de doua zile la Moscova pentru discutii cu ministrul dezvoltarii economie, German Gref, cu presedintele RAO EES, Anatoli Ciubais, precum si cu „inalti responsabili ai administratiei prezidentiale”, anunta Vremia Novostei.

Pe ordinea de zi s-au aflat doua chestiuni - negocierile cu Gazprom privind intrarea E.ON in proiectul de exploatare a zacamantului Iujno-Russki, una din sursele de alimentare a gazoductului Nord Stream, precum si participarea E.ON la licitatia de vanzare a unei noi emisii de obligatiuni RAO.

La ce rezultate si concluzii s-a ajuns, nu s-a anuntat, subliniat cotidianul citat. Nici Bernotat, nici biroul de prsa al Ministerului dezvoltarii economice nu s-au aratat dispusi sa discute cu presa. Mai mult, purtatorul de cuvant al RAO EES, Margarita Nagota, a declarat ca habar ce a vorbit seful ei cu patronul E.ON.

Fara a intra in detalii si vorbind in termeni cat se poate de generali, investitorul german a tinut, totusi, sa informeze ca „au fost ridicat doar chestiuni care cereau unele clarificari. Se impunea o analiza temeinica a pozitiilor noastre. Multe lucruri au putut fi lamurite si, in principiuk, suntem multumiti de dialogul purtat. Are loc un proces pur consultativ.

Nu este vorba de a exercita presiuni asupra nu stiu cui. Este foarte limpede: statul a lansat acest proces, a fixat regulile de joc, iar misiunea RAO este de a duce la indeplinire acest proces”, a spus seful E.ON.