Liderii PSD au anuntat amanarea depunerii motiunii de cenzura pe saptamana viitoare. Mircea Geoana a precizat ca motivul il reprezinta dorinta de a nu suprapune evenimentul peste cel al alegerii patriarhului ortodox.

Potrivit presedintelui PSD, textul a fost citit in sedinta de luni si va fi depus la Parlament saptamana viitoare, dupa sedinta Comitetului Executiv.

Geoana a declarat ca un alt motiv al intarzierii depunerii il reprezinta faptul ca negocierile cu celelalte partide parlamentare au durat mai mult decat se estimase. De asemenea, el sustine ca toti parlamentarii PSD vor vota pentru motiunea de cenzura.

Presedintele PSD a vorbit din nou despre interesele pe care le-ar deranja motiunea, dar nu i-a mai atacat atat de dur pe colegii de partid care se opun initiativei.

"Eu am vorbit de cuibul de viespi pe care aceasta motiune l-a deranjat, de grupurile economice la gandul ca afacerile mari pe care le au cu Guvernul vor cadea. Exista si semne de intrebari in partid, dar exista si foarte multe persoane deranjate de aceasta motiune. Exista si un baraj de presa, exista si un baraj al tuturor celor care-si doresc ca politica romaneasca sa nu capete un nou curs."

Liderii PSD au anuntat, in urma cu o luna, ca vor depune documentul pana pe 10 septembrie, insa intarzierea a aparut din cauza divergentelor dintre membrii partidului privind oportunitatea acestui demers.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a dat asigurari ca documentul va fi semnat de toti parlamentarii social-democrati, chiar daca raman in continuare neincrezatori in succesul motiunii.